Over ons

Door het koloniale verleden hebben veel Westerse landen een bepaalde connectie met Oosterse landen. Zo heeft Engeland een relatie met Hong Kong. Vandaar dat dim sum in het Verenigd Koninkrijk zo populair is. Duitsland is door haar verleden als een van de eerste in Europa gestart met Japanse restaurants. En hebben we het over Nederland, dan denken we aan Chinees-Indisch. Vandaar dat deze keuken nergens anders ter wereld te vinden is!

Chinees-Indisch in Nederland

Nederland is historisch gezien een van de eerste Westerse landen die is begonnen met de Oosterse keuken introduceren. Het begon allemaal zo’n 50 à 60 jaar geleden. Het probleem was echter dat niet alle authentieke ingrediënten zoals traditionele kruiden en specerijen makkelijk beschikbaar waren. Dit moest allemaal per boot overkomen, wat veel tijd en geld kostte áls het al mogelijk was. Veel producten lieten maanden op zich wachten of waren zelfs helemaal niet verkrijgbaar. Daarom ontstond er in de jaren ’60 een Chinees-Indische keuken: Indonesische gerechten aangepast naar het Hollandse smaakpalet en gebruikmakende van de schaarse Oosterse ingrediënten die er op dat moment beschikbaar waren. Deze Oosterse eettentjes werden meestal gerund door Chinese restauranthouders.

Opmars van de Aziatische keukens

Zo rond de jaren ’70 kwam er een verandering tot stand. Een nieuwe generatie Chinezen kwam naar Nederland, en deze mensen wisten niet wat ze zagen. Een Chinees menukaart zonder ook maar één écht authentiek Chinees gerecht te vinden! Maar omdat de Chinees-Indische keuken ondertussen zo ingeburgerd was in Nederland, moest er een andere oplossing gevonden worden om echt Chinees eten toch op de (menu)kaart te zetten. De Chinese keuken werkte niet met rijsttafels, maar met menu’s per regio zoals Kantonees menu of Peking menu. Authentieke Chinese gerechten kwamen nu onder het kopje ‘Specialiteiten van het huis’ of ‘Speciaal aanbevolen’ terecht.

In diezelfde periode kwamen andere Aziatische keukens naar Nederland overwaaien. Ingrediënten waren makkelijker te importeren met het vliegtuig, de koopkracht nam toe en de Aziatische restaurantwereld werd veelzijdiger. Zo kwamen Japanse restaurants langzaam vanuit Duitsland over de grens naar Nederland. Daarnaast ontstonden in deze periode ook de wokrestaurants. De all you can eat-restaurants die u tegenwoordig overal vindt, zijn een fusion van dit alles. Langzaam maar zeker werden Aziatische keukens in Nederland origineler en nóg lekkerder dan ooit.

De traditionele eetcultuur van Azië

In Azië is voedsel niet alleen bedoeld als vulling, maar ook als voeding voor lichaam en geest. Leven in harmonie met de natuur, bereiding met zorg en aandacht, uitsluitend gebruiken wat de mens nodig heeft, de keuze en samenstelling van ingrediënten en het samen delen van gerechten staan centraal in deze filosofie. Balans, rust en harmonie vormen hierbij de hoekstenen.

Bovendien is dineren in Aziatische landen niet zomaar een maaltijd nuttigen. Het is ook een moment van samenzijn. Een moment om met elkaar de dag door te nemen. In de zakenwereld is het zelfs niet meer dan normaal om eerst samen rond de tafel te gaan eten, voordat er daadwerkelijk zaken worden gedaan.

Visie van The Golden Source

De rijke historie van de smaak van Azië incorporeren wij bij The Golden Source in de vorm van ons unieke concept. Waar wij eerst onder de naam New Flower City enkel een Chinees-Indisch afhaalrestaurant waren, hebben wij ons ondertussen ontwikkeld tot iets heel bijzonders. De verschillende Oosterse keukens zetten wij stuk voor stuk op tafel met onze authentieke Aziatische tapas en shared dining. Op die manier kunt u samen met uw gezelschap genieten van allerlei verschillende Aziatische tapasgerechten. Door gerechtjes samen te delen en te proeven creëer je een band met je gezelschap. Wij hopen dan ook dat onze gasten genieten van de vele intens heerlijke gerechtjes en tijdens het diner nieuwe en bestaande relaties versterken, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Samenzijn is, zoals gezegd, een belangrijk aspect van de Aziatische eetcultuur. Bij 'The Golden Source' staat alles in het teken van eating, meeting, drinking & enjoying!

Wilt u de weelderige geschiedenis van Aziatisch eten in Nederland ontdekken? Reserveer direct door te bellen naar 024-358 6532 en beleef een ware culinaire reis door Azië bij The Golden Source!

The Golden Source hoopt u binnenkort welkom te mogen heten.