Authentieke Aziatische gerechten uit diverse keukens

Wij serveren u onze Aziatische gerechten in de vorm van Asian Tapas & Shared Dining. U heeft daarbij ruime keuze uit de volgende keukens:

Chinese keuken
China is een enorm land met een buitengewone diversiteit. De gerechten lopen dan ook zeer uiteen. Zoals pittig eten uit Szechuan, gesmoorde vis- en vleesgerechten uit Shanghai, de welbekende pekingeend uit Beijing en gestoomde dimsums uit het Kantonese gebied.
  • Da Pienlu: Chinese fondue of ook wel 'hot pot' genoemd, wordt in gezelschap gedeeld en genuttigd. Stukjes vlees, groente en/of zeevruchten worden daarbij gegaard in een heerlijke, geurige bouillon. Wilt u hier gebruik van maken? Graag van tevoren reserveren. 
  • Xiao Tie Ban: de gerechten worden geserveerd op een voorverwarmde gietijzeren mini hete plaat. Hierdoor ontstaat een sissend effect met heerlijk geurende aroma's als gevolg.
 
Japanse keuken
Japans eten wordt gekenmerkt door veelvuldig gebruik van verse ingrediënten, voornamelijk verse vis. De karakteristieke smaak van Japans eten is afkomstig van dashi – een bouillon gemaakt van gedroogde vis en zeewier – rijstwijnen en sojabonenproducten. Naast smaak staan schoonheid en traditie centraal. Wie kent de geliefde Japanse gerechten sushi, yakitori en gyoza nu niet?
Koreaanse keuken
De Koreaanse keuken combineert elementen uit de Japanse en Chinese keukens en voorziet deze van een eigen karakter. Een heel bekend gerecht is kimchi (pittige gefermenteerde kool). Andere voorbeelden van karakteristieke Koreaanse gerechten zijn Bibimbab en Koreaanse dumplings.
Thaise keuken
Thaise gerechten kenmerken zich door de frisse, kruidige smaken van onder andere verse koriander, verse limoenblaadjes, tamarinde, kokosmelk, vissaus en zeevruchten. Bekende gerechten zijn yam nua, phad thai en kheng phed nua.
Vietnamese keuken
In Vietnam maakt men veelvuldig gebruik van de verse kruiden en groenten die in dit land groeien. Net zoals in Thailand betreft dat verse koriander, limoen en muntblaadjes. Veel gerechten worden met vissaus genuttigd, zoals goi cuon (gevulde rijstvelrolletjes). Pho, een rijstnoedelsoep, is een gerecht dat u ongetwijfeld op elke Vietnamese menukaart zal tegenkomen.
Singaporese/Maleisische/Indonesische keuken
Deze keukens zijn zeer veelzijdig door invloeden uit de koloniale tijd. Ze staan onder andere bekend om hun pittige currygerechten. In de Maleisische en Indonesische keuken wordt ook veel gestoofd en gegrild met diverse specerijen en verse kruiden. Denk aan gerechten zoals saté ajam, saté kambing, rendang en de vegetarische sayur lodeh. In Singapore is een nieuwe keuken geboren uit een mengeling van deze Maleisisch-Indonesische keuken in combinatie met de Chinese keuken. Dit heet de Nonya-keuken, een sensationele mix van Chinese harmonie en Maleisische pittigheid. Met gerechten zoals curry laksa, Hainan chicken rice en Nonya ayam curry.
Chinees-Indische keuken
Chinees-Indisch is wat wij hier in Nederland vaak onterecht als Chinees eten bestempelen. Denk aan de welbekende babi pangang, foe yong hai, tjap tjoi en saté met pindasaus.

Alle gerechten bekijken